Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
+36 62 57-30-57

Raklapjait is - Mozgásban tartjuk!

A Moltech AH Kft. szállítóberendezések és szállítógörgők gyártására szakosodott műhelyében az Ön igényinek megfelelő megoldások gyártása valósul meg. Bejegyzésünkben áttekintést nyújtunk a cégünk által gyártott raklapmozgató görgők főbb jellemzőiről, gyártási folyamatáról, és a cégünknél, projektek keretében megvalósult berendezésekben történő felhasználási módjairól.

Raklapmozgató görgőink típusai, főbb jellemzőik.

A raklapok mozgatása terén két nagyobb területet különíthetünk el. A raklapok mozgatása megvalósulhat kényszerhajtás (motoros meghajtás), vagy gravitáció, illetve emberi erő révén. E két utolsó kategória szinte egynek tekinthető, ebben az esetben a pálya gördülőelemei nincsenek hajtással ellátva.

Gravitációs, illetve emberi erővel történő mozgatás esetén a raklap továbbító pályákhoz leggyakrabban a T32 és T33 típuscsaládba tartozó fém csapágyházas univerzális görgőinkre esik a választás, alacsony egységköltségei valamint a könnyű, gyors előállítás és a könnyű beépíthetőség miatt. Az ilyen típusú görgőink terhelhetősége a képen szemléltetett rövid kivitel (raklap láb szélesség) figyelembevételével eléri a 190 kg-ot görgőnként. Leggyakoribb a horganyzott kivitel, mellyel még alacsonyabb költség mellett alakíthatunk ki robosztus, gravitációs görgős pályákat.

 

   
Raklap mozgató pályák készülhetnek még külső meghajtású, úgynevezett hajtott görgők alkalmazásával. A hajtott görgőinkről bővebben itt tájékozódhat. A várható terhelés függvényében kétféle görgőtípusból is készülhet pályája. Tiszta környezetbe a T55-23 típuscsaládú görgőinket, általános felhasználásra a fém hajtásvégelemmel szerelt T54-23 típuscsaládú görgőinket ajánljuk kis mértékben terhelt raklapokhoz, itt a görgő terhelhetősége nagyságrendileg 70 kg darabonként. Nagy terheléshez a T62-43 típuscsaládot ajánljuk, mely görgők hegesztett, robosztus kivitelűek, a terhelhetőségük eléri a 350 kg-ot görgőnként.

 

A görgők előállításán túl cégünk foglalkozik komplett raklapmozgató pályák kivitelezésével is.

Az alábbi videóban egy konkrét példát is láthat.

Hasonló kialakítású pályát telepítettünk korábban egy nagy múltú hazai autógyárba is, ahol a beérkező karosszériaelemek gyárépületbe rakodását végzik a telepített berendezésünk segítségével. Itt a korábban említett T62 típusú görgőinket használtuk fel, a pálya automatizált, az egyes szakaszok külön villanymotor meghajtással üzemelnek, valamint megállító kapuk segítik az ütemezett betárolást.

 

A raklapmozgató pályák korábban említett gravitációs módjára is kiemelnénk néhány példát.

Az egyik partnerünknél egy korábbi, rossz állapotú pálya került kiváltásra, az álalunk szerelt új görgősléc sorral, melyet kifejezetten raklapokhoz fejlesztettünk ki. A raklapok és kalodák ezen keresztül kerülnek áttolásra egy előkészítő helyiségből az üzemi területre.

 

Másik partnerünknél egy komplett, Elektronikus vezérléssel ellátott pályát alakítottunk ki melynek külön érdekessége, hogy a raklapok mozgatása gravitációs erő segítségével történik, ezzel együtt a pályarendszer több irányváltást, emelési és fékezési pontot és több ki és betárolási lehetőséget biztosít a felhasználónak.

 

Görgőink előállítása pár mondatban:

A gyártott görgőink 3 fő alkatrészből épülnek fel

- Tengely: Általános szilárdságú szerkezeti acél, némely esetben rozsdamentes acél

- Palást: Általános szilárdságú szerkezeti acélcső, Elektrogalvanizált vagy Aluminizált acélcső valamint rozsdamentes acélcső, némely esetben PVC cső.

- Csapágyazás: Készre szerelt fém vagy műanyagházas kivitel, vagy 6000-sorozatú egysoros mélyhornyú golyóscsapággyal szerelt fém vagy műanyaházas kivitel.

A görgők előállításának első lépése, hogy az Önök megrendelése után kollégáink elkészítik a gyártási dokumentációkat.

Ezután a dokumentáció szerint a beérkezett nyersanyagokat a műhelyben dolgozó kollégák feldolgozzák. Megtörténik a palást és a tengely méretre vágása melyhez digitálisan vezérelt nagypontosságú daraboló gépeket használnak, ezzel párhuzamosan a raktárunkból kiadásra kerülnek a csapágyazáshoz és összeszereléshez használt alkatrészek. A levágott nyers darabokat kollégáink sorjázzák, a tengelyvégeket a kívánt módon megmunkálják. Görgőinkhez többféle felületkezelési módot is választhatnak, ezeket külső vállalkozóink végzik, akár másnapra. Az előkészített alkatrészek végül az összeszerelő részleghez kerülnek, ahol kollégáink elvégzik az utolsó fizikai műveletet a görgők összeszerelését. A minőség ellenőrzés és tisztítás után görgőinket csomagoljuk, és több szerződött csomagszállító partnerünkkel juttatjuk el Önökhöz.

A Görgő típusokról, az elérhető anyagok, felületkezelések módjáról a webshopunkban található Görgő cikkek alatt találhatnak részletesebb leírást.

 

Reméljük felkeltettük érdeklődését a raklapmozgató görgőink és raklapmozgató görgős pálya megoldásaink iránt.

Amennyiben bármiben segítségére lehetünk, forduljon hozzánk bizalommal. Kapcsolatfelvételhez kattintson ide