Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
+36 62 57-30-57

ÉLELMISZERBIZTONSÁG NÖVELÉSE K+F PÁLYÁZAT

ÉLELMISZERBIZTONSÁG NÖVELÉSE AUTOMATIKUSAN ÖNTISZTÍTÓ, HIGIÉNIKUS ANYAGMOZGATÓ BERENDEZÉS RENDSZER LÉTREHOZÁSÁVAL

A MOLTECH AH Anyagmozgatás- és Hajtástechnikai Kft. 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00014 azonosító számon pályázatot nyújtott be. Az „Élelmiszerbiztonság növelése automatikusan öntisztító, higiénikus anyagmozgató berendezés rendszer létrehozásával” című projektünket 2021 januárjától kezdjük meg a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI) konstrukció keretében.

Az élelmiszeriparban használatos szállítóberendezések működése során jelentős mértékű szennyeződés szaporodik fel a hevederek és a szállítóberendezések felületén, amelynek eltávolítására és semlegesítésére külön-külön egyedi kialakítású berendezések már eddig is léteztek, de ezek hatékony és komplex kombinációja kereskedelmi forgalomban nem elérhető. Emiatt az élelmiszeripari gyártók számára komoly kihívást jelent az ágazatra vonatkozó higiéniai előírásoknak való megfelelés, amely így számukra jelentős többletköltséggel jár (humán-erőforrás költségei, vegyszerek, víz költsége stb.). A projekt célja egy olyan anyagmozgató berendezéscsalád kialakítása, amely megfelel az európai élelmiszeriparban használatos szállító technológiákhoz alkalmazott direktíváknak.

A projekt eredménye egy moduláris elemekből álló, tisztítóberendezéssel ellátott szállítóberendezés-család, amely az építési szakasz során könnyen és egyszerűen változtatható szélességben, hosszban, teljesítményben és magasságban egyaránt, emellett tisztítási képességének köszönhetően jelentős költségcsökkentést biztosít az élelmiszerrel érintkező szállítófelület napi szintű tisztítása során. Versenyelőnyök: higiénikus szállítóberendezés-családunk alkalmazásával az élelmiszeripari feldolgozóüzemek által gyártott termékek szavatossági ideje kitolható, valamint csökken a termékvisszahívás valószínűsége, és kevesebb veszélyes hulladék keletkezik.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 189 386 450 Ft támogatással járul hozzá a fejlesztéshez, melynek összköltsége 281 184 762 Ft.

A konstrukció keretében támogatott projekt várhatóan 2022. december 31-én zárul.