Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
+36 62 57-30-57

Miért válasszunk modul hevedert?

Egy új berendezés vásárlása előtt sok mindent kell figyelembe venni. Többek között az egyik legfontosabb az, hogy milyen szállítószalag hevederrel fog dolgozni a gép. Számos megoldás létezik a piacon. Mindnek meg van az előnye és hátránya is.

Most a modul hevedereket fogjuk előtérbe helyezni.

Már a nevéből is lehet sejteni, hogy nem egy sima hevederrel van szó. Modul heveder. Miben különbözik a többi megoldástól?

A hosszától függően rengeteg extrudált, keskeny, rövid darabból tevődik össze. Legjobban a Legóra hasonlít. Egyszerűen össze lehet őket szerelni. A modulokat a kapcsos végtelenítésű szalagokhoz hasonlóan pálcával kell végteleníteni.

Nem tartalmaz szövetbetétet, mint az általános hevederek, így az nem is tud kijönni belőle. Egy anyagból van extrudálva. Ez az anyag lehet Polipropilén, Polietilén vagy Acetál. Ez a három a legsűrűbben alkalmazott alapanyag. Az adott szállítási feladat feltételei és a szalagok tulajdonságai alapján kell kiválasztani a megfelelőt.

Karbantartás szempontjából is előnyös, mert egy esetleges sérülés esetén nem kell kicserélnünk az egész hevedert. Egy kis kézügyességgel szétszedhetőek a modulok és könnyen kicserélhetőek a sérült darabok. Ezáltal jelentős összeget lehet megtakarítani. Valamint kevesebb az állási idő is, ami több hasznos üzemórát eredményez.

Mivel kemény műanyagból készül, így nehezebben kopik és használódik el a többihez képest. Sokkal jobban terhelhető és durvább körülmények között használható.

Hasonlóan az általános szövetbetétes hevederekhez, ezt is lehet használni az élelmiszeriparban. Egyedi kialakítású modulokat terveztek a könnyű takaríthatóságért. Kevesebb idő és vegyszer kell ugyanahhoz a tisztasághoz.

Kialakítás szempontjából sem kell komoly kompromisszumokat kötnünk. Ugyanúgy kérhetjük lapáttal és oldalperemmel a szállítószalagot, így növelve a szállítási kapacitást és csökkentve a visszahullást. Sokféle kialakításból lehet választani, ami biztosítja ön számára a maximális teljesítményt.

Röszkei telephelyünkön Modutech gyártmányú modul hevederek konfekcionálását, összeszerelését végezzük. Hatalmas raktárkészletünknek köszönhetően szinte bármilyen igényt kitudunk szolgálni pár napon belül. Ennek megfelelően az esetleges pótlások szállítási ideje is rövid.

Amennyiben szeretne ajánlatot kérni, kérem nézze ezt az oldalt. Itt tud tájékozódni a nálunk elérhető típusokról valamint kialakításokról.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: szállítószalag